Йоаким Каламарис: Пожарите в Гърция са подпомогнати от Турция

1
Има палежи, които се подклаждат от съседни структури, обясни гръцкият професор
Има палежи, които се подклаждат от съседни структури, обясни гръцкият професор Видео: NOVA

Има палежи, които се подклаждат от съседни структури, обясни гръцкият професор

На островите Родос и Корфу има малки огнища, но ситуацията е овладяна. Въпросът е какво ще се случи след това и дали ще продължат палежите на тези или на други места”. Това заяви проф. Йоаким Каламарис от Гърция, цитиран от NOVA.

Той споделя мнението, че пожарите в Гърция са предизвикани от палежи. „Разбира се, че има палежи, които се подклаждат от съседни структури. Разстоянието Родос - Анталия е колкото Созопол - Бургас. Няма как, след като температурите са еднакви, в Родос да има огромни пожари, а от другата страна да няма нищо”, каза професорът.

Той припомни случай, при който турски офицери са се предали на гръцките власти. Тези офицери са били на място, където се случиха огромни пожари в гръцката Атина преди 6 години.

Според него основните разлики между Гърция и България в областта на туризма са, че в бившите социалистически страни има феодали, които управляват плажовете, хотелите, а в Гърция всеки може да бъде хотелиер. „Всеки може да дойде, да работи”, каза Каламарис.

„С малкото, с което разполагаме, колкото можаха, властите са успели да се справят. Навремето се отзоваваха и руснаците с помощ, но „мечешки услуги” се оказват проблем в бъдеще”, каза проф. Каламарис.

На островите Родос, Корфу и Евия прекараха поредната тежка нощ. Високите температури продължават да разпалват нови огнища въпреки бързата реакция на спасителните екипи. Стотици туристи прекарват нощите на летищата, тъй като компаниите започнаха да отменят полетите си поради високия риск от летене над тези острови.

За справянето с инфлацията проф. Каламарис обясни, че те са въвели потребителска кошница. „Ако една страна не надзирава нивата на цените на храните, на горивата, на стоките и не отстрани раковите процеси, които накърняват и създават проблем на собствената икономика, не може да постигнеш по-ниски нива на инфлацията”, каза професорът. Той разказа за споразумението между държавата и производителите за месечни намаления – яйца, масло, хляб, спагети - тази мярка продължава с месеци. Когато човек иска да оцелее в кризата, той се възползва от това намаление,

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    1
    минувач
    пратили са ги нашите мутро хотелиери да драснат клечката, ама късно е - туристите вече ги няма
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари