Интерпол: Ваксините ще са „течното злато“ на 2021 година

0
Очаква се рязък скок на престъпността заради ваксините срещу КОВИД-19
Очаква се рязък скок на престъпността заради ваксините срещу КОВИД-19 Снимка: БГНЕС

Генералният секретар на Интерпол Юрген Щок предупреди, че доставката на ваксини срещу коронавируса рязко ще увеличи престъпността. Той заяви това в интервю за германското издание „Виртшафтсвохе", цитирано от БГНЕС

"През 2021 г. ваксините ще се превърнат в течно злато. Те са най-ценното нещо, което ще бъде разпространено сред населението през следващата година", каза той. За това, според Щок, престъпните организации вече са се подготвили.

"С доставките на ваксини престъпността ще скочи стремително", каза той и добави, че ще има "кражби, разбиване на складове и нападения по време на транспортирането на ваксините."

В началото на декември Интерпол предупреди за увеличаване на организираната престъпност поради ваксините срещу COVID-19. В изявление организацията отбеляза, че „престъпните организации планират да проникнат или да разбият веригите за доставка“.

През август Интерпол предупреди за нова вълна от киберпрестъпления във връзка с появата на първите ваксини. Според СЗО по света има около 170 проекта за разработване на ваксина срещу коронавирус.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари