Интензивен трафик на Дунав мост

2
Трафикът е интензивен на границата с Румъния на изход за леки автомобили
Трафикът е интензивен на границата с Румъния на изход за леки автомобили

Трафикът е интензивен на границата с Румъния на изход за леки автомобили

Засилен трафик се очаква към София и другите големи градове в последния почивен ден. Продължават и проверките на „Пътна полиция“. Общо над 8000 служители участват в акциите по празниците. Най-натоварени ще бъдат маршрутите по магистралите, както и към граничните пунктове - най-вече от Гърция и Турция.

Ето и каква е актуалната пътна обстановка:

Трафикът е интензивен на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Русе" на границата с Румъния на изход за леки автомобили, както и на пунктовете на границата с Гърция "Маказа" и "Кулата" на вход за леки автомобили. Това информира Главна дирекция "Гранична полиция" на интернет страницата си. Информацията е към 18:00 часа.

Румънските гранични власти няма да пропускат камиони над 7,5 тона през ГКПП „Дуранкулак“/“Вама веке“ през празничните дни - на 30 април, 2 и 4 май от 16 до 22 часа; на 1, 3, 5 и 6 май от 6 до 22 часа.

През граничните пунктове на границата с Гърция "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границите със Сърбия, Северна Македония и Турция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На ГКПП "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

И днес ще има промени в движението по магистрала „Хемус“, за да не се образуват задръствания. В тунел „Топли дол" ще се обособят две ленти в посока София и една за Варна. През „Правешки ханове" ще има две ленти в посока София и ще се ограничи движението за Варна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари