Институт за пътна безопасност: Наблюдаваме безпрецедентна криза в транспортната система

3
Необходими са незабавни действия от страна на Радев за приемане на екшън план за нормализиране на безопасността на движението по пътищата
Необходими са незабавни действия от страна на Радев за приемане на екшън план за нормализиране на безопасността на движението по пътищата Снимка: БГНЕС

13 жертви за 3 дни. Необходим е екшън план за безопасността на пътя

Има безпрецедентна криза в транспортната система.

Това се казва в становище на Института за пътна безопасност.

От там посочват, че за периода 02-05 август 2022 година вследствие ПТП са загинали 13 души, а тежко ранените са 95 човека. Това прави средно 3,25 загинали на ден при средно годишен дял от 1,4 загинали на ден. Увеличението от началото на седмицата е с повече от 250%.

Статистическите данни категорично показват, че в момента е налице най-голямата заплаха за живота и здравето на българските граждани. „В този период Президента Румен Радев назначи служебно правителство, като обяви, че пътната безопасност ще му бъде един от приоритетите. Експертите на Института за пътна безопасност считат, че е налице безпрецедентна политическа и експертна неспособност да се противопоставим на рисковете и заплахите от настъпване на тежки пътнотранспортни произшествия. Действията на служебното правителство за първите три дни категорично ни показват, че те не разполагат с план за действие и отново ще станем свидетели на безсмислени акции и пиар кампании, които ще задълбочат кризата в транспортната система. Политическото разчистване на сметки, прякото вмешателство в кадровата политика на три министерства от страна на президентския съветник г-н Копринков създават хаос и демотивират държавните експерти. Създават се политически противопоставяния в държавната администрация и безопасността на движението се превръща в досадно служебно задължение. Необходими са незабавни действия от страна на Президента Румен Радев за приемане на екшън план за нормализиране на безопасността на движението по пътищата“, се казва в становището на Института за пътна безопасност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    ...
    боклуциии !!! Радев да ви направил ! 15г. крадохте от всяка педя пътна настилка. не са виновни водачите, точка ! ако караш бавно и предпазливо става още по-зле, отзад хукват да изпреварват, като побеснели и пак започват ударите. ако караш с 90-100 изобщо не е безопасно. всичко е обрасло, като в тунел. вие да окастрите пътищата дори не можете. инфраструктурара е в трагично състояние, а сме толкова малка държавица. трябва да се построи всичко по най-добрите стандарти. и да се ПОДДЪРЖААА, а не да се заебе. чистене на мантинелните светоотражатели, специална тежка техника за кастрене от разстояние, а не мангалите да ми скубят трева със щилките. ЖЕЛЕЗОБЕТОНОВА настилка в тежките участъци. ПАРКИНГИ за отпочиване с тоалетни и душове също изградени от модерни и дълготрайни материали, редовно миене по два пъти на ден на тези тоаленти, гюмове за боклук на всеки паркинг, организация за извозването на сметта.... БОКЛУЦИ това в Европа го има по подразбиране и никой не го сочи с пръст, че го е направил. ще ставаме хора в края на краищата или да вървим подяволите, да идват хора от друга държава и да ни сменят името и да се погрижат за нещата. не се трае вече.
  • 7
    2
    Ivan
    Те само това могат,да мислят явно не могат! ГЕРБ,нищо не знаят и не могат!Будиста министър и той не успя да се справи!Кошмар е!
  • 8
    1
    .......
    Наблюдавате!!!!!Направете нещо и то НЕЗАБАВНО!!!!!Не виждате ли това е по-лошо от вийна!!!!!Наблюдавали били!!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари