Инициативата "Защо скаут?" се проведе в Русе

0

Русе бе домакин на национална инициатива за скаути

През уикенда на русенския кей до Вития мост се проведе първата инициатива от проекта на Спелео клуб „Академик“ „Едно скаутско лято в Русе“. Проявата под наслов „Защо скаут?“ събра много гости от Русе, Варна, София и Свищов, както и членове на клубовете "Пещерен мечок", "Владислав Варненчик" и "Приста скаут". Проектът се реализира с подкрепата на Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“, и ще продължи с нови прояви през лятото.

Във форума участваха също главният скаут на Организацията на българските скаути Светослав Казаков, лидери от скаутски клубове, както и много деца от Русе и гости на града.

Те се запознаха със скаутската идея, специфичните дейности и организацията на скаутското движение в Русе и по света.

„Много сме радостни, защото успяхме да събудим интерес и да привлечем към нашето скаутско семейство нови деца. Всички подрастващи с приключенски дух са добре дошли при нас. Скаутството дава много на децата и възпитава в тях отговорност, любов и грижа към природата“, споделиха организаторите.

Главният скаут Светослав Казаков показа как се връзват специални възли и как се пали огън при екстремни условия. Децата се запознаха с алпийската и пещерната екипировки, опитаха скаутска лимонада, влязоха в палатка и редиха пъзел. Желаещите ходиха по слаклайн лента и научиха символни думи на скаутското движение.

За скаутите от Варна и техните домакини от Русе форумът премина в лагер над пещера "Орлова чука". А две от децата дадоха своите скаутски обещания и получиха националните си връзки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    88
    Защо скаут, а не пионерче? А Hitlerjugend? Идеята в основата е same shit
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари