Индийка се бори с голи ръце с тигър, за да спаси бебето си

3
На помощ се притекли съседи и животното избягало
На помощ се притекли съседи и животното избягало

На помощ се притекли съседи и животното избягало

Млада индийка се бори с голи ръце с тигър, за да спаси 15-месечния си син и себе си, съобщи АФП, като се позова на местните власти в централния индийски щат Мадхия Прадеш.

Арчана Чаудри излизала от дома си в неделя вечер в село Рохания с малкото си дете, когато ги нападнал тигър, вероятно обитаващ националния парк Бандхавгар, каза за АФП Санджив Шривастава от местната управа.

Дивата котка атакувала и щяла да захапе главата на детето, но майката се намесила, добави той, предава БТА. Тигърът продължил да ги напада, докато на помощ не се притекли съседи, които чули виковете за помощ на жената. Тогава животното избягало в гората.

Белите дробове на жената са перфорирани, тя има наранявания и на корема. Главата на момчето е одрана.

"Тя е приета в болница. Животът й е вън от опасност, тя се възстановява. Бебето също е добре", каза Шривастава.

Над 225 души са загинали при нападения от тигри от 2014 г. до 2019 г. в Индия, сочат официални правителствени данни. Повече от 200 тигри са убити в периода 2012-2018 г.

В Индия живее близо 70 на сто от популацията на тигри в света. През 2018 г. са регистрирани 2967 екземпляра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Свиро...
    Преборила.... Младо животно 100%. Направило я е ушав и добре че се е уплашило от виковете и и лая на кучетата. Непознатата обставновка също е помогнала. Не пишете преборила или победила, че и смешно не е. Оцеляла може да използвате. Имаше случай когато изследовател е нападнат от леопард и го е преборил/убил с голи ръце. Но в случая говорим за 2 метра мъж в разцвета на силите си и за подрастващо 30 килограмово коте.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари