Има ли морал в политиката у нас?

0
"За съжаление, когато човек влезе във властта, започва да променя моралните си принципи”, каза актьорът Валентин Танев
"За съжаление, когато човек влезе във властта, започва да променя моралните си принципи”, каза актьорът Валентин Танев Видео: NOVA NEWS

Коментар на актьорите Валентин Танев и Христо Мутафчиев пред NOVA NEWS

Има ли морал в политиката и как се управлява с мисъл за народа? Защо всяка нова власт идва с обещания да спре корупцията и да помисли за народа, а накрая си тръгва отречена, за да се появи следващата нова власт? По тази теми в студиото на „Денят на живо" с Наделина Анева коментираха двама големи български актьори, които играят по един незабравим начин в постановката на Стефан Цанев „Духът на поета“ - Валентин Танев и Христо Мутафчиев.

„По времето на Стамболов и българите са го разпъвали на кръст, като са го наричали диктатор и кръволок. Искали са да направят преврат срещу него. С дистанцията на времето обаче забелязваме, че все повече българският народ иска управляващи като Стамболов – сериозни и едва ли не диктатори. Тогава моралът е бил един. А сега друг ли е?”, коментира Христо Мутафчиев.

Моралът е нравствена категория, която зависи от гледната точка - кой какво разбира под това. За съжаление, когато човек влезе във властта, започва да променя моралните си принципи”, каза Валентин Танев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари