Илиян Василев: Спечелих в сагата с Делян Добрев, но тази победа не е важна само за мен

0
В това дело съзирах опасен прецедент на Партия ГЕРБ
В това дело съзирах опасен прецедент на Партия ГЕРБ Снимка: БГНЕС

Победа. Поредна, трета. С огромно задоволство съобщавам, че сагата със заведения иск на Делян Добрев срещу мен, поне на този етап завърши успешно за мен и съдът отхвърли иска му като неоснователен.

Тази победа има важно значение не само за мен, защото след 9 месеца блокирани сметки и разправии, правото възтържествува, а защото в това дело съзирах опасен прецедент на Партия ГЕРБ да търси през свой висш представител индулгенция за зулумите, сторени в енергетиката и по конкретно по линия на интерконектора Гърция България. Добрев буквално се опита да използва съда като бухалка, за да ограничи правото на свободно изразяване и обществена отчетност.

Делян Добрев поиска от съда да ми забрани да пиша за него.

Ето какво пише съда в мотивите " В частта, в която Василев е дал свои оценки за управлението и действията на

Делян Добрев., публикациите представляват коментар на факти и следователно този вид съждения не могат да се проверяват за тяхната вярност".

Накратко поредна победа и то благодарение на изключителния ми адвокат София Разбойникова. Всъщност щетата за мен е вече нанесена, тъй като 9 месеца стоях с блокирани сметки. И тук законодателят трябва да затвори тази вратичка за тормоз.

Свободата да се изразяваш, да бъдеш активен граждански си струва всичките несгоди.

Едно мога да обещая на Делян и на властимащите - за мен личните обиди и клевети са непознати. Интересуват ме само обществените последствията от действията на политици и натоварени с отговорност държавни мъже.

Надявам се изходът от моето дело да вдъхнови и други да разчистват без страх авгиевите обори на българската политическа действителност в името на свободата, демокрацията и благоденствието на народа ни.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари