Делян Добрев: Решението за дерогацията на „Лукойл” беше взето под натиск

0
От тази дерогация печели единствено „Лукойл” и то в размер на милиарди долари на година, коментира той
От тази дерогация печели единствено „Лукойл” и то в размер на милиарди долари на година, коментира той Снимка: Facebook / Делян Добрев

От тази дерогация печели единствено „Лукойл” и то в размер на милиарди долари на година, коментира той

За трети пореден път ще внесем предложение за отнемане на дерогацията на „Лукойл”. Този път вносител ще бъде цялата парламентарна група на ГЕРБ. От тази дерогация печели единствено „Лукойл” и то в размер на милиарди долари на година. Ползата за българския потребител е никаква. Това коментира депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, предаде БГНЕС.

Във връзка с решението на парламента дерогацията да продължи до октомври 2024 г., той каза: „Това решение беше взето под натиск на кабинета. Първите два пъти, когато ние внесохме веднъж 7-дневен срок и веднъж 30-дневен, получихме заплахи от премиера Денков, че ще подаде оставка и кабинетът пада. Съобразихме се с това и гласувахме въпросния срок до октомври 2024 г.”, поясни Добрев, цитиран от Нова тв.

Депутатът обяви, че са получили информация от няколко източника, че дерогацията се нарушава. „Тя не позволява продажбата на горива в Европейския съюз, освен в България и трети държави. Имаме информация, че такива горива се изнасят и за Евросъюза, с което ефективно се заобикалят санкциите не само за България”, каза той.

По думите му при падане на дерогацията няма риск от драстично повишаване на цените на горивата. „Ние плащаме толкова, колкото в останалите държави. Това, че „Лукойл” купува евтин руски петрол, не се отразява по никакъв начин в крайната цена на горивата”, е мнението му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари