Илиян Василев: Служебните на Радев в щаба изплискаха водата!

0
Вкарват ни действително в криза, от която няма измъкване
Вкарват ни действително в криза, от която няма измъкване Снимка: БГНЕС

Служебните на Радев в щаба изплискаха водата. Страхувам се, че заради геополитически пристрастия към Русия ни вкарват действително в криза, от която няма измъкване.

1. Уж криза, неотложност, извънредност, работят ден и нощ, пък първото заседание се свиква 20 дни след обявяване на съществуването му!?

Оставям настрана, че в щаба има само един с условност двама експерти. Другите се запознават с базисни понятия като мегаватчас и кубически метри природен газ.

2. В желанието си да изпъкнат, като наследили криза, те създадоха такава. Заради указанията на всяка цена да се разграничат от правителството на Петков /отмъстителността на Радев/, разтуриха всичко, което предишното правителство беше направило. Не са само каргата. ГЕРБ не изчегъртаха така, както хората на Радев изчегъртват ПП.

3. Да, разтуриха сделката с каргата, с измисления предлог че няма слотове. Гръцкият премиер днес опроверга с думи, а историята на действително осъществени доставки на газ през Ревитуса при предишното правителство, доказа, че става. Искаш, намираш начин, не искаш, търсиш поводи.

Да, трябва опит, трябва преговори, но става. Да си спомняте Радев или Донев да са търсили Митцотакис и да са настоявали за решение на проблема със слотовете? Най-идиотското е, че тези "юнаци" изобкщо не са пробвали да намерят вариант за разтоварване след октомври, само и само, за да имат извинение да откажат каргата на Шениър.

4. Излъгаха и за едното карго от Шениър, защото силно се съмнявам, че американската компания ще потвърди офертата, направена за три, и за едното, което Радевите хора благоволиха да поискат. Няма как оферта за три карга, да я направиш за едно, и да си мислиш, че условията са същите или че изобщо ще се съгласят.

5. Историята с турските търговци на руски газ да я разправят на шапката ми. Това са си контролирани от Газпром компании. Знаят се поименно.

6. То е ясно, че цялата тази криза беше създадено напълно изкуствено да оправдае, в неотложност, преговори с Газпром. Но пропуснаха да отбележат, че с началото на преговори те ще трябва да подпишат отказ от предявяване на претенции към Газпром за щети във връзка с едностранното прекратяване на договора през април. А това са стотици милиони долари във възможни щети. Изобщо темата арбитраж я забравяме.

7. Още по-жалки изглеждат, след като няма никакви признаци, че Газпром ще им отговорят положително и че изобщо ще ги вземат на сериозно.

8. Грубите нападки срещу българо-гръцкия екип от изпълнителни директори на Ай Джи Би издава отчаянието на менторите на тези хора да спрат интерконектора. Заобиколени са от хора на Руменовците, чиято основна задача бе да забавят и блокират интерконектора чрез дискредитация на мениджмънта. Тези хора са на директна връзка с руските специални служби и Кремъл. За да се себеизтъкнат трябваше да представят ситуацията за кризисна, за да могат да дойдат като юнак на бял кон и да известят победата.

Да му напомня на този министър на енергетиката, че от неговите действия не произлича нищо в хода на строителството. Строи компания, надзора е от професионалисти и се отчитат пред мениджмънта. Толкова. Министърът на енергетиката изобщо не е фактор. Никъде не се вижда място за намеса на министър, освен да пиари с визити по трасета и изискване на мрежови графици. Неговото постоянно преекспониране, че заради него се ускорява работата е като поемането на политическа отговорност за изгрева на слънцето. Единственото, което прави е чрез внушението за хаос и неразбория, да дискредитира проекта и да внася смушението и напрежение, които и без това са в повече.

Да му напомня, че е Н-тия министър и ако се прибере в министерството и млъкне, по-сигурно ще бъде проектът да тръгне до 1 октомври.

И още нещо в прав текст - колкото и да му се иска няма как да смени мениджмънта в най-важния момент на строителството. Каквито и заповеди да получава "от горе" и "от Изток".

Гастролиращите като министри в служебно правителство изплискаха водата - такъв непрофесионализъм трудно се постига, дори с усилие. Виж на тях им се отдава, идва някак естествено.

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    3
    Лъжльо
    Всичко, което ви пречи да си пълните джобовете на гърба на народа го обявявате за проруско, докарайте еФтина газ господа бизнесмени, тънки разбирачи на газовата търговия. И каква е тая пазарна икономика да се молиш на гръцкия премиер да ти осигури слотове на Ревитуса или където и да било.
  • -1
    2
    darkaveng
    Илиянчо, посредствен Идиот, ма наш, козяшки!
  • 0
    1
    Дърт PD-раст от ДС
    ...Илиян Василев, 6 години посланик на България в Москва, е творение на „Държавна сигурност” с псевдоним „Сашо”...Агент Сашо е роден е роден на 7 юли 1956 г. в София. Баща му е член на БКП, инженер по професия. Бил е дълги години на задгранична работа като ръководител на строежи като ръководител строежи в Сирия и Либия. Понеже е покойник, не е ясно дали агентурната работа за ДС не е семейна традиция. Но със сигурност знаем от личното дело на агент Сашо, че баща му е награждаван с правителствени задачи... https://narod.bg/2022/06/12/илиян-василев-е-ченгето-сашо-от-държ/
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари