Игнат Канев откри паметник на Васил Левски в Канада

2
Първата копка за изграждането на бронзовия бюст на Левски бе направена на 16 юли
Първата копка за изграждането на бронзовия бюст на Левски бе направена на 16 юли

Откриха първия паметник на Васил Левски в Канада.

Проектът в югоизточни град на провинция Онтариосе е осъществен от почетния консул на Република България в град Мисисага Игнат Канев, с организационната подкрепа и координация на генералния консул на България в Торонто Петър Крайчев и дарения от редица български граждани и сдружения на българската общност в Канада и България, съобщиха от Генералното консулство на България в Торонто.

От името на храма Христоскова връчи сертификати на дарителите за изграждане на паметника, сътворен в ателието на инж. Тодор Ганарев и инж. Радиана Дервенска в България.

В поздравителен адрес по повод тържественото събитие, президентът Румен Радев приветства "родолюбивата българска общност", която, "благодарение на своята енергия и отдаденост, доведе тази толкова българска инициатива до успешен завършек".

"Васил Левски е заветът и посоката, която всички българи трябва да следваме, независимо от това в коя точка на света се намираме", се казва в обръщението на Радев.

Първата копка за изграждането на бронзовия бюст на Левски бе направена на 16 юли, два дни преди отбелязването на 180-ата годишнина от рождението му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари