Идва краят на лятото: Температурите падат с 10 градуса

1
През тази седмица, успоредно с края на календарното лято, ще започне и постепенна промяна на времето
През тази седмица, успоредно с края на календарното лято, ще започне и постепенна промяна на времето

През тази седмица, успоредно с края на календарното лято, ще започне и постепенна промяна на времето

От 34-35 градуса в началото на седмицата, към петък температурите ще слязат до малко над 20 градуса

Днес денят започва с незначителна облачност, но в следващите часове ще се развиват купести облаци и след обяд над западните и югозападни райони ще има гръмотевични бури и краткотрайни валежи, съобщи Dir.bg.

Дневните температури ще достигнат 30 до 34, 35 градуса, като най-горещо ще бъде на североизток.

През нощта все още на места в западните райони ще има превалявания с гръмотевици, но явленията ще стихват. Сутринта температурите ще бъдат от 15 до 21 градуса.

Утре ще се развива купеста облачност и на много места в Западна България ще превали и прегърми. Ще има и райони с интензивни валежи. Максималните температури ще са от около 28 градуса на запад до 34 градуса в източните райони. По морето ще духа до умерен вятър от изток.

Въпреки, че август е към края си, лятото в Европа продължава, с температури около и над 30 градуса в повечето места, както и слънчево време в много от европейските столици.

Повече облаци и слаби краткотрайни валежи ще има само на места на север и запад, а на Балканите, в западната част на полуострова ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, но ще остава топло.

В сряда вероятност за краткотрайни валежи и гръмотевици има над цялата страна, но отново по-значителни ще бъдат явленията на запад и на места в централните части. Температурите все още ще остават високи, от около 27-28 до 33 градуса.

Плавното понижение на температурите ще продължи и в четвъртък, когато дневните стойности в повечето места ще са от 26 до 31 градуса. Ще бъде неустойчиво, с превалявания и гръмотевици на много места в страната. Ще се появи и усили до умерен вятър от североизток и изток.

Значително по-хладно, с променлива облачност, временно намаляваща в някои райони след обяд, както и с превалявания от дъжд, ще бъде времето в петък. Ще духа слаб североизточен вятър и температурите ще са от 19-24 градуса в северните райони и по високите полета до 28-30 в крайните южни райони.

В събота краткотрайни валежи ще има главно около планините на юг. След обяд облачността ще намалява до незначителна и слънчево време. Дневните температури ще бъдат от 22, 23 до около 28 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари