Посрещаме есента с летни температури

0
Ще преобладават топлите средиземноморски въздушни маси с прохладни сутрини
Ще преобладават топлите средиземноморски въздушни маси с прохладни сутрини

Гръмотевични валежи около първия учебен ден

До началото на астрономическата есен на 23 септември времето ще се движи с параметри, близки до обичайните за късното лято. Ще преобладават топлите средиземноморски въздушни маси с прохладни сутрини и дневни температури най-често в интервала 25-30 градуса. По-хладните периоди ще са сравнително кратки, а валежите локални, с летен характер, предаде NOVA.

От понеделник до сряда слънцето ще преобладава, облачността ще е по-видима в последния от дните. Дневните температури в първия ден ще са между 25 и 30 градуса с тенденция да се повишават и в средата на седмицата да достигнат до 35 градуса в традиционно горещите райони у нас.

От четвъртък до неделя-понеделник ще нахлува по-студен въздух. Студеният фронт ще понижи температурите с 2-3 градуса и ще създаде условия за локални гръмотевични валежи, най-вече в Западна и Централна България и на по-малко места в Североизтока.

Още една подобна обстановка ще се оформи на 20 септември. Преди това и след това, в дните около началото на есента, ще е топло с температури до 30 градуса и с много слънчеви часове.

По Черноморското крайбрежие

До началото на есента повечето дни по нашето крайбрежие ще са слънчеви. Смущения се очакват в дните около старта на училищния сезон – облаците ще са повече, но вероятността за валежи към днешна дата е минимална. Вятърът ще е по-често североизточен, дневните температури – между 23 и 26 градуса. Морето ще е неспокойно днес, тенденцията е вълнението да е по-слабо от вторник до петък. След това, през почивните дни отново се очаква по-бурен период.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари