Хюсеин: Ходех от къща на къща и изнасилвах жените колкото си искам

2
Джихадистът е изнасилил 200 жени и е убил 500 души
Джихадистът е изнасилил 200 жени и е убил 500 души Видео: M. Bentley

Заловен джихадист разказва смразяващи детайли за масови екзекуции, извършени от терористична група, пише 24 часа.

Амар Хюсеин чете Корана по цял ден в неговата килия в затвора, за да стане по-добър човек, но няма угризения, че е изнасилил 200 жени.

Той, заедно с още един член на „Ислямска държава”, е бил заловен по време на атаката по Киркук през октомври, когато при нападение са убити 99 цивилни.

Хюсеин разказва в интервю, че неговите емири или местни командири на „Ислямска държава” са му давали „зелена светлина” да изнасилва колкото си иска момичета язидки.

Младежите имат нужда от това, твърди той, след като кюрдски агент по контратероризъм му сваля черна качулка от главата.

Хюсеин споделя още как е ходил от къща на къща в няколко иракски села и е изнасилвал жените в тях. Кюрдските официални лица на свой ред казват, че имат доказателства за изнасилванията на Хюсеин, но не и информация за техните мащаби.

Свидетели и официални лица от Ирак, споделят, че бойците от "Ислямска държава" изнасилват много жени язиди, най-вече в Северен Ирак. Също така ги отвличат, за да станат техни сексуални робини.

Хюсеин разказва още, че е убил около 500 души от 2013 година насам, когато се присъединил към ИДИЛ. „Убивахме всеки, който трябваше да убием. Обезглавявахме всеки, който трябваше да обезглавим”, допълва той.

Спомня си как емирите са го обучавали да убива. Първоначално, когато му довели да убие човек било трудно, но след твова всичко ставало все по-лесно с всеки изминал ден. „По 7-8 наведнъж. 30-40 души. Закарвахме ги в пустинята и ги разстрелвахме”, допълни Хюсеин.

В крайна сметка той станал толкова ефективен, че при убийство дори не му мигвало окото. „Карах ги да коленичат, слагах им превръзка на очите и стрелях в главите им”, разказва той. Сега не се колебая да убивам или не", допълни джихадистът.

Хюсеин вижда себе си като жертва на трудностите на живота, продукт на разбито семейство и бедност в родния му Мосул.

"Нямах пари, нямаше кой да ми каже какво е грешно и какво е правилно. Нямах работа. Имах приятели, но никой не ми даваше съвет”, допълва той.

Хюсеин, който сега е на 21 години, е започнал кариерата си на ислямист, когато е бил само на 14 години. Той бил въвлечен в света на джихадистите от проповедник в местна джамия. След това се присъединил към „Ал Кайда”, а сега очаква да бъде съден за участието си в „Ислямска държава”.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари