Хвърлете парите през прозореца и се скрийте, ще има престрелка!

0
84-годишна русенка беше измамена от "майор Григоров"
84-годишна русенка беше измамена от "майор Григоров"

На 01.09.2016г. в 18:00 часа е получен сигнал за извършена измама.

На 31.08.2016 г. към 16:00 часа на стационарен телефон с титуляр 91 годишен мъж от гр. Русе се получило входящо обаждане. Телефонът вдигнала 84 годишната съпруга. Тя чула непознат мъжки глас да обяснява че "се обажда от болницата, че техен роднина трябва незабавно да бъде опериран и операцията струвала 10 000 лева".

След това се обадил друг непознат мъж, който обяснил, че е "майор Григоров" от полицията, че дебнат бандити и лъжливи доктори и щели да ги хванат. Ако можела, жената да окаже пълно съдействие на лъжливия доктор, като даде парите за да може той да бъде заловен от полицията в момента, в който докторът ги взема.

Полицаят наредил на жената да хвърли парите през прозореца и бързо да се с крие, тъй като при полицейската акция можело да има престрелка. След като хванели мнимия доктор, "майор Григоров" лично щял да донесе парите на жената. Жената извадила 2000-те хиляди лева, с които разполагала, увила ги в домакинско алуминиево фолио, изхвърлила парите през балкона си и се прибрала да чака резултат.

На следващия ден, към 15:15 часа преценила, че е измамена, обадила се на сина си, който от своя страна сигнализирал полицията. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари