Задържаха двама "ало" измамници в София

0
Единият мъж е "ужилил" възрастна жена с 13 000 лева
Единият мъж е "ужилил" възрастна жена с 13 000 лева

Единият мъж е "ужилил" възрастна жена с 13 000 лева

По искане на Софийска районна прокуратура съдът задържа под стража двама мъже за телефонни измами.

В.А. е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 08.02.2024 г. около обяд, в гр. София, в съучастие като помагач с неустановено по делото лице, с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага, умишлено улеснил извършването на престъпление от неустановеното по делото лице, което възбудило у Д.С. заблуждение, представяйки се за служител на криминална полиция. Казал на възрастната жена, че трябва да съдейства за залавянето на „престъпници“ чрез предаването на парична сума. С това причинил на Д.С. имотна вреда в размер на 6500 лева и два златни пръстена, като взел паричната сума и два златни пръстена, предмет на престъплението, и съдействал те да достигнат до извършителя на деянието. На 08.02.2024 г. около 18:00 часа заблудили жената, че трябва да предаде още 6500 лева за „залавянето на престъпниците“ и тя го направила. Общата имотна вреда от двете деяния причинена на възрастната жена е 13 000 лева, съобщиха от държавното обвинение.

В.А. е привлечен към наказателна отговорност и за това, че на 20.03.2024 г. в гр. София, в съучастие като помагач с М.М. и неустановено по делото лице, с цел да набавят за себе си и за другиго имотна облага, са улеснили извършването на престъпление от неустановеното по делото лице, което възбудило у Й.К. заблуждение, представяйки се за „комисар Николов от ОДМВР“, че същият съдейства за залавяне на телефонни измамници, чрез предаването на 4000 лева. М.М. взел парите и ги предал на В.А. С това обвиняемите причинили имотна вреда на възрастния мъж в размер на 4000 лева.

М.М. е обвинен и за това, че 05.04.2024 г. в гр. София, е държал огнестрелно оръжие – пистолет „Макаров“, без да има за това надлежно разрешение.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпления, за които се предвижда наказание „лишаване от свобода“. С постановление на наблюдаващ прокурор двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа.

Състав на Софийски районен съд се съгласи с доводите на прокурора, че обвиняемите могат да извършат друго престъпление и наложи на двамата най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Мярката подлежи на обжалване пред Софийски районен съд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари