Художници от детска школа в Русе завоюваха призови места

0
Децата от Школата по изобразителни изкуства участваха в три национални и международни конкурса
Децата от Школата по изобразителни изкуства участваха в три национални и международни конкурса

През месец май, младите художници от Школата по изобразителни изкуства с ръководител Маргарита Хрисандова при Общински детски център за култура и изкуство, участваха в три национални и международни конкурса и завоюваха призови места.

 От Национален конкурс „Мадарският конник – символ на историческото минало и европейското бъдеще на България”, на второ място в Раздел „Приложно изкуство”, беше класирана Виктория Вихренова Генчева, а поощрителна награда получи Кристина Огнянова Ангелова. Конкурсът се организира за осма поредна година от Министерството на образованието и науката, Национален дворец на децата.

С Благодарствено писмо за колективно участие беше удостоен Общински детски център за култура и изкуство – Русе от ХХХV Международен конкурс в град Битоля. За конкурса в Македония децата рисуваха на тема „Европейските игри в Рио Де Жанейро”, които ще се състоят от 05 до 21 август 2016 г.

С огромен интерес младите художници участваха във Втори Национален младежки конкурс „Като майсторите” в Категория „Аз рисувам мода”, Варна. На първо място бе класирана Нина Мирославова Петрова, а на второ място Лилия Ивайлова Цветанова във втора възрастова група. Организаторите от Частен професионален колеж „Богоя” присъдиха грамота и на Общински детски център за култура и изкуство, Благодарствен адрес до г-жа Маргарита Хрисандова и грамоти за всяко дете от русенската школа, подготвило рисунка за конкурса.

През месец юни младите художници бяха отличени на два национални конкурса. От ХІІІ Национален конкурс „Казанлъшка роза” в Раздел „Приложно изкуство текстил” за творбата си от рисувана коприна „Доброто слънце и розата” на трето място беше класирана Асена Ахмедова Арифова.

На VІІ Международен конкурс за детска рисунка „Слънчеви руни в българските носии и тъкани” в Силистра, на първо място беше класирана Кристина Огнянова Ангелова. Кристина впечатли журито с подготвените свои рисунки с шевици, снимките си с пиринска и северняшка носия, изработено родословно дърво на рода си и презентация на северняшката фолклорна област.

Младите художници са в очакване на резултати от два международни конкурса за детски рисунки в Румъния.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари