Хубавата Елена полетя над българското небе

6
25-годишната Елена Гутиереш е първата жена-пилот на „Еврофайтър“ във Военновъздушните сили на Кралство Испания
25-годишната Елена Гутиереш е първата жена-пилот на „Еврофайтър“ във Военновъздушните сили на Кралство Испания Снимка: МО

25-годишната Елена Гутиереш е първата жена-пилот на „Еврофайтър“ във Военновъздушните сили на Кралство Испания

6 самолета “Еврофайтър Ф-2000“ кацнаха в авиобаза Безмер и започнаха мисия по еър-полисинг в българското небе. Така Испания доказва своите способности и готовност да допринесе за колективната отбрана на НАТО в Черноморския регион.

Сред пилотите е и първата жена-пилот на „Еврофайтър“ във Военновъздушните сили на Кралство Испания 25-годишната Елена Гутиереш, която получава лиценза си през юни тази година и вече има нальот от 120 часа, съобщиха от Министерството на отбраната.

По време на българската авиационна мисия освен пилот тя изпълнява и длъжността на ПР на испанската авиомисия у нас, която ще продължи до декември. В четвъртък тя заведе испанските пилоти в езиковата гимназия на Ямбол, където те разказаха на испански език за авиаторската професия през десетокласниците от испанската паралелка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    10
    Ivo
    След като е испанка е Гутиеррес ,а не Гутиерреш.
  • 3
    9
    Няма име, само въпроси и...
    Много ме радват разни "пилоти" които се изявяват тук. Вероятно някой от тях, не са стъпвали на военно летище и, или не са карали и военна служба, била тя наборна или професионална. Обаче, за сметка на това са капацитети. Искам да ги попитам тях, въпросните капацитети, имат ли представа как се става пилот? Знаят ли колко опит и кураж се искат да управляваш какъвто и да е боен самолет? Имат ли представа, че за да полети един самолет са нужни немалко пари? И аз не съм пилот, но познавам такива и съм се наслушал на истини за "демократичното" управление на България и армията. Продължаваме с въпросите: Живяли ли са преди 90 - та година, и знаят ли въобще на какво беше подложена българската армия през годините на "прехода", който очевидно продължава под друга форма на разсипване и ограбване?! И още много мога да питам, само че не вярвам да отговорят нещо смислено и различно от "комунист", "рушлямист", "трол", "тъпак", и прочее. Винаги ми е било интересно как лесно се лепят етикети на хора несподелящи евро - атлантическата екзалтация на разни платени, а понякога и безплатни посредствени и незнаещи ...същества.
  • -3
    8
    хахахах
    Така де, свикнали са да карат руски самальоти нашите пилоти, ама едно е да караш газка, друго е да караш ферари. И 90% от тях са шкембета с връзки, които летят, колкото да взимат допълнителните пари за пролетени часове (по 2000 лв/месец). В реална ситуация нямат подготовка как да реагират (е, те ще реагират де, ще събуят гащите).
  • 2
    7
    хахах до 3
    Тази госпожица на 25 г. пилотира самолет на нивото и цената на F22, а от нашите пишман "бойни пилоти"-шкембелии само един успя да вземе сертификат да пилотира F16, другите се изложиха като кифладжии.
  • -6
    6
    До Даскал
    Слива си разцепена и мухлясала от задно друсане.Мозъка ти е увреден от евроатлантизма и джендъризма
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари