Христо Стоичков иска оставката на вицепремиера на Испания

0
Няма извинение това, че беше заповядано да бъдат бити хората, мъже, жени, деца, баби
Няма извинение това, че беше заповядано да бъдат бити хората, мъже, жени, деца, баби

Футболната ни легенда Христо Стоичков остро разкритикува действията на полицията при провеждането на референдума за независимост на Каталуния, при който пострадаха повече от 460 души.

От трибуната на своето предаване в мексиканската телевизия Унивижън Камата призова за оставката на вицепремиера Сорая Саенс де Сантамария. Освен това той сложи лента с цветовете на каталунското знаме и разказа как е развял флага на областта на митичния "Уембли" през 1992 г.

"Хората от Каталуня отидоха да гласуват. Без значение дали референдумът ще бъде легитимен, или не, те имаха право да гласуват. Няма извинение това, че беше заповядано да бъдат бити хората, мъже, жени, деца, баби. Европейската общност трябва да действа с твърда ръка на това, което се случи", заяви бившият футболист.

"Дядото на вицепремиера Сорая Саенс де Сантамария е бил франкист, баща й е бил франкист, тя също е франкистка. Децата й са франкисти. Тази заповядва това, което всички трябва да правим в Испания. Моля Ви, подайте си оставката. Нямате право да заповядвате хората да бъдат бити. В какъв свят живеем в Испания? Това е голям срам", коментира Стоичков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари