Христо Иванов: Борисов номинира премиери при невръчен мандат, това са кьорфишеци

0
Днес ще проверим в Пловдив борбата с корупцията и ограничаването на руското влияние, каза лидерът на ДБ
Днес ще проверим в Пловдив борбата с корупцията и ограничаването на руското влияние, каза лидерът на ДБ Снимка: БГНЕС

Днес ще проверим в Пловдив борбата с корупцията и ограничаването на руското влияние, каза лидерът на ДБ

Готов ли сте да предложите кабинет начело със себе си, ако третият мандат бъде връчен на "Демократична България". Този въпрос зададе "24 часа" на Христо Иванов, който е в Пловдив на извънредната сесия за панаира.

"Бих призовал за сериозно отношение. Ясно е, че който и да получи третия мандат, ще трябва да стъпи на формулата, която се формира в рамките на първите два. Изобщо не говорим за коалиция, участие на министри и на лидери в кабинета, за да не се превръща в арена на противопоставяне, ако изобщо има шанс да се случи", отговори той.

И повтори, че биха подкрепили кабинет само при ясни ангажименти за конституционна реформа на прокуратурата, борба с корупцията и ограничаване на руското влияние у нас.

"И понеже на Борисов не му е изгодно да се произнесе по тези тези, почва с кьорфишеци и уйдурми. Ще номинира премиери от други партии при невръчен трети мандат. Това е опит да измести темата", допълни Иванов. И зададе въпроса: "Готова ли е българската политическа класа да премине към съществуване без договорки и коалиции, но да върви към ограничаване на руското влияние и корупцията. И днес това ще го проверим в Пловдив".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари