От ДБ видяха в лидерската среща предизборна коалиция

0
По думите на Христо Иванов срещата не е произвела нищо
По думите на Христо Иванов срещата не е произвела нищо Снимка: БГНЕС

По думите на Христо Иванов срещата не е произвела нищо

От „Демократична България“ видяха в провелата се лидерска среща предизборна коалиция.

Според съпредседателя на формацията Христо Иванов, ако в този формат има разбирателство за управление в следващия парламент, може да има връщане на страната назад, да има връщане към хартиената коалиция. По думите му срещата не е произвела нищо, предава Дарик Радио.

По-рано в петък лидерите на БСП и ГЕРБ Корнелия Нинова и Бойко Борисов седнаха на една маса в Народното събрание, за да преговарят за редовно правителство, но без успех. На лидерската среща, инициирана от социалистите, не се явиха от „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „Възраждане“. Присъствие имаше само от ГЕРБ, ДПС и „Български възход“.

Борисов изтъкна, че няма как да подкрепят правителство на БСП заради решение на Конгреса на ГЕРБ, но изрази готовност да разговаря с колегите си това за в бъдеще да не важи за техническо, програмно или експертно правителство.

ГЕРБ и ДПС прогнозираха, че отиваме на нови предсрочни избори, като резултатът ще бъде същият и именно затова диалогът трябва да бъде възстановен. Лидерът на „Български възход“ Стефан Янев също изрази съгласие по отношение на диалога между партиите.

Накрая Корнелия Нинова обобщи, че очевидно мнозинство за правителство с третия мандат няма. Затова ще свика Изпълнителното бюро на БСП, за да се вземе решение как да продължат оттук нататък.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Дарина
    ДБ пак търсят под вола теле!
  • -1
    2
    Timmy
    Шубенце ги хваща ДБ май
  • 0
    1
    Аз
    Всички сте за боклука, некадърници такива.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари