Храни, които имат положителен ефект върху черния ни дроб

0
Те трябва да съдържат антиоксиданти, пектин или омега-3 мастни киселини
Те трябва да съдържат антиоксиданти, пектин или омега-3 мастни киселини Снимка: iStock

Те трябва да съдържат антиоксиданти, пектин или омега-3 мастни киселини

Наличието на антиоксиданти, пектин или омега-3 мастни киселини в основният критерий за храните, които препоръчват за здравето на черния дроб, твърди изданието „Доктор Питър”, предава БГНЕС.

Черният дроб е отговорен за прочистването на организма от ненужни, потенциално токсични компоненти, както и за производството на холестерол и жлъчка, с които тялото разгражда и усвоява мазнините. Черният дроб има способността да регенерира тъканите, което обаче може да навреди, ако човек има лоши навици.

Що се отнася до храненето, което може да има положителен ефект върху здравето на тялото, лекарите съветва да се ядат зеленчуци, които съдържат антиоксидантихрани с пектин, които имат детоксикиращ ефект, храни с високо съдържание на фибри, които помагат за елиминирането на вредните вещества от тялото, и растителни масла, които дават холеретичен ефект.

По-рано експерти от американската Клиника Майо посочиха метода, който ви позволява да определите дали човек има проблеми с черния дроб. Според тях това може да стане, като се обърне внимание на цвета на дланите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари