Хотелиери и ресторантьори: Стикерите за ваксинация създават проблеми вместо да ги решават

0
Освен това, не е ясно кой ще проверява дали тези стикери отговарят на истината, допълва председателят на БХРА
Освен това, не е ясно кой ще проверява дали тези стикери отговарят на истината, допълва председателят на БХРА Снимка: iStock / Getty Images

Освен това, не е ясно кой ще проверява дали тези стикери отговарят на истината, допълва председателят на БХРА

Стикерите за 100 процента ваксиниран персонал, които започват да се поставят на хотелите, са дискриминационни и ще доведат до много и различни проблеми за бизнеса. Това е становището на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

По думите им натиска да се имунизират служителите на всяка цена води до отлив на персонал, което създава още един много сложен за решаване и опасен за бизнес проблем.

"Има хора, на които по здравословни причини не може да бъде поставена ваксина и такива, които вече са преболедували и имат достатъчно антитела и затова не искат да се имунизират веднага", коментира заместник-председателят на БХРА Веселин Налбантов.

"Освен това, не е ясно кой ще проверява дали тези стикери отговарят на истината", допълва председателят на БХРА Георги Щерев.

При голямото текучество на персонала, стикерите могат да бъдат подвеждащи още на следващия ден, след като бъдат поставени, тъй като при напускането на някой служител веднага трябва да се намери друг, а той може и да не е имунизиран, коментира Щерев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Жена се кара на мъжа си:
- Спри да пиеш и да лазиш, че детето гледа от тебе и трета година не може да проходи.

Харесай Дунавмост във Фейсбук