Хотел „Космополитан“ стана хотел на годината в Община Русе

0

В Доходното здание по случай днешния Никулден се състоя благотворителна кулинарна изложба „Риба и рибни продукти“  и церемония по връчване на годишните награди на Община Русе в сферата на туризма за 2014 г.

На изложбата присъства кметът г-н Пламен Стоилов, който официално откри събитието, както и зам.-кметът по икономика, инвестиции и собственост г-жа Даниела Шилкова. Организатор на събитието е Община Русе, ИАРА, Съюз на хотелиерите и ресторантьорите – Русе, магазин „Синия Дунав”, Професионална гимназия по туризъм. Присъстващите бяха категорични, че рибното изложение е не само атрактивно и интересно, но и полезно, тъй като от продажбите на морските продукти се събраха 575 лв., които ще бъдат дарени на Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов”, а възпитаници на училището взеха участие в програмата. По време на изложението се проведе и кратка викторина за деца и възрастни с много награди. Ръководството на Община Русе също се включи в благотворителната разпродажба, от която кметът Пламен Стоилов си закупи интересно приготвена щука, а зам.-кметът Даниела Шилкова – торта под формата на рибката Немо.

На 6 декември се проведе и второто издание на конкурса за годишни награди на Община Русе в сферата на туризма „Дунавски лимес 2014“. Организатори са Община Русе, ОП „Русе арт“ и Съюза на хотелиерите и ресторантьорите – Русе. Събитието уважиха кметът Пламен Стоилов, зам.-кметът по икономика Даниела Шилкова, директорът на дирекция „Култура и образование” Ирена Петрова и Красимир Иванчев – председател на Съюза на хотелите и ресторантьорите. Кметът официално откри церемонията по връчване на тазгодишните награди като заяви, че е горд за втора поредна година в нашия град да се провежда подобно събитие. Той допълни, че голяма част от проектите за благоустройството на Русе работят за превръщането на града ни в туристически център, но освен реставрирането и поддръжката на културните ценности на територията на града ни, трябва да имаме и качествено обслужване, за които се грижат от ресторантьорския и хотелиерския бранш. Г-н Стоилов заяви, че се надява всички заедно да извървят пътя към възвръщането на позициите на град Русе като един от европейските туристически центрове.

Журито на тазгодишното издание на конкурса „Дунавски лимес 2014“ определи призьорите от конкурса. Комисията е съставена от хора, работещи в туристическия бранш. За председател беше определен журналистът Румен Николаев. Останалите членове са г-жа Иванка Христова – зам.-директор на Професионална гимназия по туризъм, г-жа Роза Икаловска – управител на хотелска верига, г-жа Вяра Михайлова – управител на туристическа агенция, г-н Ивайло Димитров – шеф готвач. Носителите на призове получиха почетни грамоти от Община Русе, а на спечелилите се присъдиха и почетни плакети.

В категория самостоятелни стаи на годината в Община Русе наградата се присъжда на „Апартамент Теди“, а наградата връчи Ивайло Димитров.

В категория „Бизнес хотел на годината на Община Русе“ печели хотел „Теодора Палас“, като наградата връчи кметът г-н Пламен Стоилов.

В категория „Семеен хотел на годината в Община Русе“ печели хотел „Вега“. Наградата връчи Красимир Иванчев.

В категория „Хотел на годината в Община Русе“ печели „Космополитан“. Наградата връчи Румен Николаев.

В категория „Най-добра лятна градина на 2014 в Русе“, плакет се присъди на заведение „Зад Стената“. Наградата бе връчена от Румен Николаев.

В категория „Най-добра бизнес концепция“ спечели „Кръстникът груп“. Наградата бе връчена от Иванка Христова.

Журито връчи награда за успешен дебют на 2014 в Русе на „Стейшън хол“, както и награда за речен ресторант – на „Понтона“. За Комплексно предлагане на регионални природни дадености и специфичен туристически продукт – винопроизводство, хотелиерство и ресторантьорство наградата получи комплекс „Севън дженерейшънс“.

В категория за кафе сладкарница на 2014 спечели заведение „Европа“. Наградата бе връчена от Вяра Михайлова.

В категория нощно заведение на годината спечели „Озон“, а наградата връчи Краси Иванчев.

В категория „Заведение за бързо обслужване на годината“ спечели „Роял“, като наградата връчи Иванка Христова.

В категория „Хотелски ресторант на гадината“ приза грабна „Анна Палас“, чиято награда връчи Ивайло Димитров.

В категория ресторант на 2014 спечели „Виена“, а наградата връчи г-н Пламен Стоилов.

В категория „Туроператор на годината с туристическа продукция на територията на Община Русе, насочена към вътрешния пазар“ спечели  „Дирон“.

В категория „Туроператор на годината за входящ туризъм на територията на Община Русе и българския дунавски участък“ спечели Балкантурс.

В края на церемонията номинирани и победители си направиха обща снимка за спомен и си обещаха да се съберат отново още по-успешни догодина

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари