Община Русе пуска на търг дяловете си в хотел „Сплендид“ за близо 1 милион лева

0
Пазарната стойност на една акция е изчислена на 9,29 лв.
Пазарната стойност на една акция е изчислена на 9,29 лв. Снимка: booking.com

Пазарната стойност на една акция е изчислена на 9,29 лв.

Община Русе иска съгласието на Общинския съвет да пусне за продажба чрез публичен търг своите 101 940 акции в хотелСплендид“. Това е 50 % от дяловете в дружеството, като има вече и заявен инвеститорски интерес от „Изома Русе“. Оттам вече са изкупили останалите 50 % от другия съсобственик, информира Русе Медиа.

Пазарната стойност на една акция е изчислена на 9,29 лв. Началната тръжна цена на акциите на общината е определена на 947 022 лв., със стъпка за наддаване от 20 000 лв., а депозитът за участие ще бъде 50 000 лв.

Вариантите за плащане, които се предлагат, са два: заплащане изцяло преди подписване на договора или разсрочено с начална вноска от 30 % и останалите 70 % в тримесечен срок, като за тях купувачът предоставя банкова гаранция.

Продажбата на дяловете от „Сплендид“ е част от годишната общинска програма за приватизация за 2022 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 13
    1
    русенец
    Общината защо не продаде и "Кораба", че да приключваме с глупостите?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари