Хлад и дъжд поне още 9 дни, след това започва затопляне

0
Месец юни започва без съществена промяна във времето
Месец юни започва без съществена промяна във времето

Вече втора седмица въздушният пренос над страната ни е от север и това ще продължи още няколко дни

През следващите няколко дни времето ще остане без съществена промяна.

Днес преди обяд ще има слънчеви интервали, но още около пладне ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Явленията ще бъдат по-интензивни и на повече места в източната половина на страната и на юг. В крайните западни и северозападни райони ще има и места без валежи днес. Температурите ще бъдат от 19 до около 23 градуса. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - временно умерен северозападен вятър, информира Dir.bg.

Около полунощ преваляванията ще спират, а облачността ще се разкъсва и намалява в цялата страна. Ще духа слаб вятър от северозапад. Утре преди обяд отново ще бъде слънчево на много места. Около и след обяд отново ще се развиват купесто-дъждовни облаци и на много места в цялата страна ще превали и прегърми. По-малка е вероятността за краткотрайни превалявания в ниските части на Дунавската равнина в централната и западна част.

Сутринта утре минималните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса, а максималните след обяд - от 19 до 24 градуса. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен западен вятър.

Без съществена промяна ще остане времето в неделния ден. Сутрин ще бъде слънчево или с незначителна облачност, но около и след обяд отново в много райони ще има превалявания и гръмотевици.

Остава ветровито, особено в Дунавската равнина. Минималните температури ще са от 7 до 11, а дневните от 19 до 23 градуса.

Месец юни започва без съществена промяна. В понеделник остава неустойчиво, с превалявания и гръмотевици в по-голямата част от страната. Минималните температури ще бъдат без съществена промяна, от около 6 до 10, 11 градуса, а дневните ще се понижат слабо и ще бъдат от около 17 до 20, 21 градуса.

Това, което разваля времето в голяма част от Европа, включително и у нас, е голям антициклон с център над Великобритания и Скандинавието. В източните му части към Балканите вече втора седмица се спуска хладен въздух, който определя нестабилното време у нас. Топло на континента в следващите ден-два ще бъде само в Испания и Португалия и в най-източните европейски части на Русия.

Тази обстановка ще се задържи още няколко дни, до средата на следващата седмица.

След това студените въздушни потоци ще се насочат на запад, към Великобритания, а у нас ще започне пренос от запад-югозапад. Това ще доведе до постепенно стабилизиране на времето у нас в края на следващата седмица и почти сигурно съществено затопляне - в някои дни до над 30-32 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари