Идват дъжд и застудяване

4
Днес във Велико Търново и Варна максималната температура бе 19°
Днес във Велико Търново и Варна максималната температура бе 19° Снимка: Dunavmost / архив

По-топло от обичайното за сезона беше днес.

Във Велико Търново и Варна максималната температура е 19°, в повечето райони от страната – от 12° до 17°, в София - 10°.

Утре предстои захлаждане, по-съществено в Северна България, където максималните температури ще бъдат от 7° до 10° , в останалата част от страната – от 12° до 15°, в София – около 9°. Ще бъде ветровито, облачно, и с превалявания от дъжд, информира БНТ.

За тези, които ще стават рано - утре сутринта ще бъде по-топло, в сравнение с днес, с температури между 5° и 10°. В София, след минимална температура минус 1°, утре ще бъде плюс 5°.

Застудяване и валежи и в планините утре, като границата между сняг и дъжд ще бъде на около 1400-1500 метра надморска височина. Ще духа умерен вятър с посока от запад-северозападен. Максимални температури в курортите – от 3° на Алеко, до 8° - в Банско.

С валежи, предимно от сняг, ще е в Северна Европа и на места в Европейска Русия. Дъжд ще вали утре на Пиренейския полуостров. Проливни валежи, на места значителни по количество, се очакват на Апенините. Причината - средиземноморски циклон, който ще окаже влияние на времето и на Балканите, включително и у нас. По-съществени ще бъдат валежите утре в Южна Гърция и Европейска Турция.

У нас, през нощта срещу сряда ще продължи да вали, а с продължаващото застудяване, границата между сняг и дъжд ще се спусне до около 800-900 метра надморска височина.

През деня облачността ще намалее и в четвъртък ще преобладава слънчево време. След това отново се очакват валежи, но температурите ще се повишават.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари