Хиляди отпразнуваха Фестивала на фалоса

0

Десетки хиляди хора изпълниха улиците на японския град Кавасаки за една от най-странните прояви в света - традиционния пролетен Фестивал на фалоса, отдаващ почит на плодовитостта, предаде Франс прес, цитиран от БТА.

Участниците в Канамара Мацури, известен още като Фестивала на стоманения пенис, разнасят три огромни фалически форми.

Сред тях е и гигантски розов фалос на име Елизабет, предоставен от местен клуб на травестити.

Деца и възрастни си купуват близалки с формата на пенис и позират пред скулптури, изобразяващи мъжки полови органи.

Участниците във фестивала могат да закупят различни сувенири с формата на пенис - ключодържатели, дрънкулки, химикалки, шоколади, стъклени играчки. Средствата от продажбата се предоставят за изследвания на вируса ХИВ, който причинява СПИН.

Извън забавната му част, фестивалът се организира с образователна цел, обяснява свещеникът Хироюки Накамура от местния шинтоистки храм Канаяма. "Ако малките деца не са свикнали с гледката на мъжки полов орган, когато моментът да го видят настъпи, могат да изпаднат в паника. Хората също така идват в храма да се молят за късмет и защита от боговете. Фестивалът има своята роля в съвременното общество", казва свещеникът.

Проявата води началото си от легенда от периода Едо за демон с остри зъби, който се вселил в женска вагина и отхапал пенисите на нещастните мъже в първата брачна нощ. На помощ се притекъл местен ковач. Майсторът изработил стоманено дилдо, за да бъдат счупени зъбите на демона.

Днес в двора на храма се издига еднометров черен фалос от стомана в чест на шинтоистките божества на плодовитостта, раждането и защитата от предавани по полов път болести.

През вековете сексуални труженички също са идвали на поклонение в храма, преди фестивалът да стане туристическа атракция през 70-те години на миналия век. Канаяма целогодишно се посещава от новобрачни двойки, които се надяват скоро да се сдобият с деца.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари