Хиляди българи ще посрещнат Нова година в Турция

0
Представители на големи туристически агенции обясняват, че има ръст на интереса към новогодишни пакети в Турция спрямо миналата година
Представители на големи туристически агенции обясняват, че има ръст на интереса към новогодишни пакети в Турция спрямо миналата година

Ниският курс на лирата и примамливите оферти привлякоха хиляди българи да посрещнат Новата година в Турция.

Представители на големи туристически агенции обясняват, че има ръст на интереса към новогодишни пакети в Турция спрямо миналата година, предава Нова Телевизия.

Зорница, заедно със съпруга и 10- годишният си син са избрали да посрещнат 2019 година в Турция, за трети път. За новогодишните празници избрали хотел, който работи целогодишно.

„Изобщо не стои тази дилема, тъй като тук цените са два пъти по-скъпи, отколкото едно луксозно пътуване до Анталия ще ни струва. Хотелът е целогодишен, всички удобства са на разположение на гостите цяла година и няма да имаме никакви проблеми. Отделно обслужването в Турция винаги е било на високо ниво”, обясни Зорница Мешкова.

Управители на туристически агенции обясняват, че интересът към посрещане на Нова година в Турция е бил винаги голям, но тази година има допълнителен интерес и заради ниския курс на турската лира.

„Разстоянието не е било предпоставка клиентите да се отказват. Посрещат и в Анталия. Пътуването с автобус или със собствен транспорт е истинско предизвикателство”, каза Севдалина Атанасова, управител туристическа агенция.

Освен от хотела, повечето им клиенти се интересували от възможността за пазаруване заради ниската лира.

„Повечето хора желаят да имат и възможност да пазаруват, оглеждат къде точно се намира хотелът, съответно дали е в близост до мол или дали е в близост до пазар”, обясни Мира Мъртън, туристически агент.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари