Румен Драганов: Добрите къщи за гости са резервирани още от миналата Нова година

1
Тези, които сега се сещат да правят резервации за Нова година, могат да намерят добри места единствено около тоалетната, заяви Драганов
Тези, които сега се сещат да правят резервации за Нова година, могат да намерят добри места единствено около тоалетната, заяви Драганов

Тези, които сега се сещат да правят резервации за Нова година, могат да намерят добри места единствено около тоалетната, заяви Драганов

Къщите за гости са хит през зимата, защото дават приятна атмосфера. Особено по Коледа и Нова година те са предварително ангажирани още от миналата Нова година. Това включва както малките семейни хотели, така и семейните вили. Краят на ноември е късно време, за да резервираме почивката си по празниците на тези места, смята Румен Драганов. "Най-добрите отдавна са заети“, категоричен е Драганов. "Туристите, които сега се сещат да правят резервации за Коледа и 31 декември, могат да намерят единствено добри места около тоалетната – не и край дансинга“.

Според него, зимният сезон не трябва да се свързва само със ските и снега. "Миналата година на Великден имаше снежна покривка, но курортите затвориха. Следователно пак може да има ски и без толкова сняг. Очакваме над 1,7 млн чуждестранни посетители този сезон и два пъти толкова българи, които да пътуват през зимата. На първо място това са посещения на близки и роднини по празниците, на второ- СПА туризъм, на трето- културен туризъм. След силен зимен сезон следват силен пролетен и летен сезон – ние сме целогодишна туристическа дестинация“, очерта картината на туризма в България Драганов, цитиран от Агенция Фокус.

Планината не е само ски. Зимният сезон започва в Банско на 15 декември, но на Пампорово започва на 1 декември. Културният туризъм в градска среда, както и уелнес туризмът пък, нямат срок – те не спират, напомни той. "Цените са ниски – когато цените са високи, можеш да си купиш каквото искаш, защото нямаш конкуренция като клиент – другите не могат да си го позволят. В нашите зимни курорти нямаме места – това значи, че цените са достъпни“, категоричен е Драганов.

При нас има много голяма честота на посещенията на българи в български курорти целогодишно. "Няма как да отидете до Италия, където се твърди, че има евтини предложения, 23 пъти, а в България можете. Дори и офертите за 4000 лв на вечер за празничните дни са разпродадени“, категоричен е Румен Драганов.

"Наблягането на ските като най-важната, основна точка в зимния сезон се дължи на функционална неграмотност. Защо си затваряме очите пред минералните извори с над 40 дестинации, прекрасни балнеохотели, които са пълни всеки уикенд – това малко ли е? Туристите разглеждат исторически забележителни. Бизнес туризмът също ползва хотели, оставя пари в местната икономика“, смята още Румен Драганов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари