Хилда Казасян си тръгва от града с почетна значка Русе

0

Днес кметът Пламен Стоилов се срещна в кабинета си с джаз певицата Хилда Казасян. Поводът беше турнето “Jazz & Me”, което певицата стартира днес от Русе. На срещата присъстваха заместник кмета по европейско развитие Страхил Карапчански, заместник кмета по икономика, инвестиции и собственост Даниела Шилкова, секретаря на Община Русе Димитър Генков и директора да дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова.

Имате много почитатели в Русе, а Русе има традиции в джаза“ – с тези думи посрещна известната дама Пламен Стоилов. Той изрази задоволството си от възможността да се срещнат лично и да обменят идеи в сферата на културата. Кметът изтъкна, че в програмата на администрацията е заложена дългосрочна програма за възраждане на Русе и неговата слава като културен център и изтъкна важността от подобни културни събития като средство, което спасява духа.

На свой ред Хилда Казасян уточни, че не напразно е избрала Русе за място, от където да стартира турнето си и храни специални чувства към нашия град.

По нататък в разговора заместник кмета Страхил Карапчански представи мисията, проектите и проявите на Общинската фондация „Русе – град на свободния дух“, което провокира обсъждане на възможностите за партньорство в сферата на културата между Хилда Казасян и фондацията.

В края на срещата кметът Стоилов връчи на г-жа Казасян почетната значка на Русе с пожелание в нейно лице Русе да има един успял българин, който да представя града ни и да бъде посланик на неговия свободен дух.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари