Пенчо Милков: Пожелавам Рождество Христово да ви донесе много щастие и благополучие!

0

Кметът на Русе поздрави арменската общност по случай светлия празник

Арменската общност в Русе отбеляза днес Рождество Христово с празничен благотворителен концерт в залата на Арменско читалище „Анжела Чакърян-2008“. Организатори на тържеството са читалището, общоарменски благотворителен съюз „Парекордзаган“ и Арменската апостолическа църква. Концертът е и в помощ на арменските бежанци от Арцах (Нагорни Карабах), а на него присъства и кметът на община Русе Пенчо Милков.

На този светъл празник е време да отворим сърцата си, да бъдем сплотени и да творим добри дела. Вашата общност е пример за единство чрез начина, по който изразявате братската си любов. Пожелавам Рождество Христово да ви донесе много щастие и благополучие”, поздрави присъстващите кметът Милков.

Празничното събитие започна с молитва от духовния пастир на православните арменци в Русе Дирайр Хадавян. Той благослови всички миряни и ги призова според възможностите си да се включат с помощ за арменските бежанци от Арцах.

Концертът премина под празничните звуци на арменски коледни песни и танци, а децата от общността бяха подготвили стихчета и приказки, с които да поздравят Дядо Коледа.

Армения е първата страна, която официално приема християнството през 301 г., и Коледа е един от най-големите религиозни празници. Арменската църква го отбелязва в един и същи ден с Богоявление. На Рождество Христово арменците се поздравяват с думите - "Христос се роди и богояви, да бъде благословено богоявлението му".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Пънчо
    Го удари само на банкети!😆😆
  • 3
    2
    Пено
    Хващай се за работа, празниците свършиха 4 години спа!, под полите на разни булки, време е за носиш отговорност! Бъди мъж, не лайно на дъжд!
  • 4
    1
    Вгъзилена
    Пожелавам Бенчо да не оди много да шляка колежките, че ме сърби между палците на краката! Не че е нещо особено, ама все пак си е егзотичен либиец!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари