Руслан Мъйнов: В Русе се чувствам като у дома си

1

В Русе се чувствам като у дома си“. Това сподели днес актьорът Руслан Мъйнов при срещата си с кмета Пламен Стоилов.

Популярният артист гостува в Община Русе по покана на г-н Стоилов. Повод за визитата на Мъйнов в града е поредния му концерт с оперната певица Русалина Мочукова. Тази вечер, от 19ч., в залата на Държавна опера - Русе, те ще представят за 4-ти пореден път в града ни съвместния си концерт от популярни арии и канцонети. Изпълненията им ще звучат под съпровода на оркестъра на Русенската опера.

Винаги с удоволствие се завръщам в Русе. Още когато видях за първи път върбите край реката, ги свързах с родния Измаил“, каза харизматичният актьор по време на срещата си с кмета Стоилов. На нея присъстваха и заместниците му Даниела Шилкова, Страхил Карапчански и Иван Григоров, както и и.д. гл.арх. Живка Бучуковска и общинският съветник Юлиян Гарелов.

Мъйнов даде висока оценка на работата на екипа на Държавна операРусе и я определи като най-добрата в страната.

Кметът Пламен Стоилов запозна госта с проектите на Община Русе, чиято основна цел е обновяване и съхраняване на културното и архитектурно наследство на града. Той покани Руслан Мъйнов на откриването на реновираната част на централната улица „Александровска“ – от Централния площад до пл. „Батенберг“, което е планирано за пролетта на следващата година. Мъйнов прие с удоволствие и каза, че ще се радва да види Русе още по-красив.

Г-н Стоилов и неговите заместници благодариха на актьора за неговото позитивно отношение към Русе и за това, че той е един от посланиците му като град на свободния дух. Мъйнов приветства инициативите, които се реализират с подкрепата на фондация „Русе – град на свободния дух“ и изрази готовност да ги подкрепя. Кметът Пламен Стоилов изпрати госта със златна значка „Русе“ и с пожеланието да продължи да работи за издигане авторитета на града ни и утвърждаването му като културна столица на страната. 

Мъйнов обеща да сложи значката още на тазвечершния си концерт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари