Състави от цяла България се включиха във фестивала в село Сандрово

0

Фестивалът продължава с богата концертна програма, а вечерта е концертът с участието на Поли Паскова и Николай Славеев

Десетки участници и гости на село Сандрово станаха част от превърналия се вече в традиция фолклорен фестивалСандрово пее и танцува“. Те бяха приветствани от кмета на селото Георги Пенков и кмета на Община Русе Пенчо Милков.

Фестивалът има за цел да осигури възможност за изява на любителските клубове за народни песни и танци, с което да стимулира интереса и любовта към фолклорното наследство.

В програмата се включиха много фолклорни, танцови и певчески състави от цяла България. За всички участници беше подготвена грамота за участие и подарък.

Гостите на фестивала имаха възможността да дегустират вкусна рибена и бобена чорба, приготвени от ръцете на готвач от Сдружението за военно-патриотично възпитание на младежта „Приказка за България.“

На място бяха и майстори, изработващи сувенири от дърво и ковано желязо пред очите на посетителите.

Фестивалът продължава с богата концертна програма, а вечерта е концертът с участието на Поли Паскова и Николай Славеев.

Днешното издание на "Сандрово пее и танцува" е единадесето и се реализира с подкрепата на Община Русе, кметство Сандрово и училищното настоятелство на селото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари