Хаос и километрични опашки пред КАТ - Русе

0
Хаос и километрични опашки пред КАТ - Русе
Видео: Нова телевизия

Километрични опашки и напрежение в КАТ-Русе заради затруднената регистрацията на коли вследствие на недостатъчните служители. Два месеца, след като в Новините на Нова разказахме за проблема, наши зрители отново сигнализираха за хаос и опашки.

Хората, които трябва да регистрират колите си, идват още през нощта, за да си пазят ред.

Румънците масово купуват евтини коли втора ръка от България или от други страни в Европа и ги регистрират у нас заради по-ниските такси. Схемата е доходен бизнес за много българи. Частните регистратори създават напрежение и регистрират по 20 коли на ден.

След като на 31-ви май екипът ни поиска среща с ръководството на КАТ-Русе, ден по-късно беше създадена нова организация.

На самата предпечатна подготовка, която се извършва на документите, сме обособили самостоятелно гише, което е само за граждани. Влизането и подходът за идентификацията на автомобилите се извършва по дата и час на отпечатване на заявлението. Така, че сме създали такава организация на максимална прозрачност”, обясни началникът на КАТ-Русе - Румен Кръстев.

От полицията коментираха, че не могат да ограничат достъпа на частните регистратори, за да не бъдат обвинени в дискриминация.

 

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари