"Хамас" обяви началото на "военна операция" срещу Израел

2
Израелската армия започна да нанася въздушни удари по ивицата Газа
Израелската армия започна да нанася въздушни удари по ивицата Газа Видео: NOVA

Израелската армия започна да нанася въздушни удари по ивицата Газа

Израелската армия започна да нанася въздушни удари по ивицата Газа тази сутрин, след като палестинското ислямистко движение Хамас започна офанзива срещу еврейската държава, предадоха световните агенции.

В кратко изявление израелската армия потвърди, че няколко десетки израелски бойни самолети сега са в процес на нанасяне на удари по цели на Хамас в ивицата Газа.

Израелският министър на отбраната Йоав Галант заяви по време на заседание на израелския кабинет по сигурността, че Хамас е започнал война срещу Израел и обеща, че Израел ще победи в тази война, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Галант подчерта, че Хамас е допуснал голяма грешка като е извършил масиран ракетен обстрел от ивицата Газа по Израел по-рано тази сутрин, при което загина израелска гражданка.

Това е една от най-сериозните ескалации от години насам на израело-палестинския конфликт. При нея освен това въоръжени бойци на Хамас са преодолели граничната ограда между израелската територия и ивицата Газа и са проникнали в израелски общини, посочва АП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    до 1
    Без подкрепата на САЩ , Израел е мъртъв ! САЩ са фалирали и имат много по-големи проблеми от това, да подкрепят своите SS- части в Близкия изток. Визирам Израел. Прочие, Хамаз в момента използва оръжие, подарено на Украйна от демократичния Запад и САЩ. Ех, тези стингъри и джевелини вършат страхотна работа.:) Ташакът е, че и израелските арсенали са изпразнени по посока Украйна, братска помощ от израелския народ. Да, става сложно. Третата световна война започна! Наздраве!:(
  • 0
    1
    Moni
    И Хамас и Хизбула ще си го отнесат,много жестоко ще си отмъстят евреите! Арабските чернилки бой ще ядат!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари