„Хамас“: 50 израелски заложници са убити в Газа от ракетни удари

2
По-рано в репортаж на Al Jazeera се отбелязва, че тези заложници са били убити от „Хамас“
По-рано в репортаж на Al Jazeera се отбелязва, че тези заложници са били убити от „Хамас“

По-рано в репортаж на Al Jazeera се отбелязва, че тези заложници са били убити от „Хамас“

При израелските въздушни удари са загинали около 50 израелски заложници, пише говорителят на бригадите „Ал Касам“ на „Хамас“ Абу Обейда в канала на терористичната групировка в Телеграм, съобщава Jerusalem post.

„Бригадите изчисляват, че броят на израелските пленници, убити в Ивицата Газа в резултат на бомбардировките и кланета от Израел, е достигнал близо 50 души“, се казва в изявлението в Телеграм.

Говорителят не даде повече подробности, а Jerusalem Post не успя да провери цифрите.

По-рано в репортаж на Al Jazeera се отбелязва, че тези заложници са били убити от „Хамас“. В материала се твърди, че според групировката екзекуциите са били отмъщение за израелските бомбардировки на военни сгради на „Хамас“, предаде bTV.

Освен това по-рано този месец групировката направи подобно твърдение. Седмица след смъртоносната атака на „Хамас“ в южната част на Израел терористичната организация заяви, че израелските въздушни удари са убили 9 заложници, включително четирима чуждестранни граждани.

Войната в Близкия изток започна с изненадваща атака на „Хамас“ срещу Израел на 7 октомври. При нападението на терористите бяха убити над 1300 души, а близо 200 бяха отвлечени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари