Грипната епидемия в Русе приближава

4
Най-засегнати са децата до 4 години, както и тези от 5 до 14
Най-засегнати са децата до 4 години, както и тези от 5 до 14 Видео: КИС 13

Най-засегнати са децата до 4 години, както и тези от 5 до 14

207 на 10 000 достигна заболяемостта от грип и остри респираторни инфекции в област Русе, съобщава КИС 13.

От Регионалната здравна инспекция отчитат ръст на случаите при децата до 4 години и във възрастовите групи от 5 до 14 и от 30 до 64.

Високата интензивност на епидемичния процес се потвърждава и от все по-честите положителни резултати от изследванията за грип и други респираторни заболявания в една от лабораториите в Русе.

Най-засегнати от грипа са децата до 4 години, както и тези от 5 до 14. Нарастване на заболяемостта се отчита и във възрастовата група от 30 до 64 години. Към момента все още не са достигнати епидемичните стойности от около 240 на 10 000 души.

За обявяване на епидемична обстановка за грип е необходимо да са налице и положителни проби за грип, доказани в Националната референтна лаборатория.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари