Грамоти и почетни знаци на отличници от Русе

2

Днес, в зала „Европа“ на Доходното здание се състоя тържествена церемония по връчването на грамоти и почетни знаци на отличници от училищата на територията на община Русе. Това традиционно събитие се провежда ежегодно в навечерието на Деня на българската просвета и култура и Славянската писменост – 24 май. На него присъстваха кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов, директор дирекция „Култура и образование“ г-жа Ирена Петрова, началник отдел „Образование“ г-н Сашо Щерев, директори на училища, преподаватели, ученици и гости.

Кметът Пламен Стоилов поздрави изявените русенски ученици и им благодари за положения труд и постигнати високи резултати през периода на настоящата учебна година. „Много съм горд с вашите успехи, защото прославяте Русе в Европа и по целия свят. Благодаря и на вашите учители, треньори и родители за търпението и волята да ви водят напред“, обърна се кметът към отличниците и допълни, че общата цел на всички е русенските деца да са най-добрите.

Градоначалникът връчи награди на общо 40 отличници и изявени деца от русенските училища. С решение на Педагогическия съвет, всяка година училищата предлагат по един ученик, който достойно е представил училището, в което се обучава и заслужава да бъде сред най-добрите и изявени ученици на нашия град. Това са ученици, които са постигнали високи резултати в областта на образованието, културата, изкуството, науката и спорта – общински и регионални етапи от Национални олимпиади, състезания, държавни първенства по различни видове спорт, ученически игри и др. И не само – това са ученици, които притежават силен и целеустремен характер, възпитание, дисциплина и отговорност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари