Видял си нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Dunavmost.com заедно с кратък текст - лесно е!

Стани репортер - тук може да ни изпратите ваша снимка или видео материал Изпрати репортаж

Градският транспорт "интегрира" пенсионерите в Русе

3
Спирането на 25-та линия ощети пенсионерите, живеещи по трасето й
Спирането на 25-та линия ощети пенсионерите, живеещи по трасето й

Пенсионерите използват обща карта за тролеите за 10 лв, като имат право да се возят по всички линии във всички посоки.

Но вече половин година я няма 25-та линия тролей. И пенсионерите, живеещи по линията на 25-та от "Охлюва" и по ул. "Борисова" са принудени да купуват карта за автобус 11-та линия, която за хора с ТЕЛК струва 16 лева, а за пенсионери по възраст - 14 лева. И имат право да ползват само линия 11, без другите зелени автобуси, нито тролеи.

И така са принудени или да си плащат билетите по 1 лев в друга посока и линия, или да си извадят втора карта, която да важи за всички тролеи. Кмета не помисли за пенсионерите, които са ощетени след спирането на 25-та линия тролеи. А някои пенсии са 120 лева.

Писах писмо март месец до кмета по имейла, до сега нямам отговор. Аз съм от ощетените и плащам доста по-скъпо, за да ползвам социалната услуга за градски транспорт, с която съм ощетена.

Друг е проблемът, че в 11-я линия винаги пътувам права в претъпкан изцяло автобус като инвалид, който клати много повече и няма въздух. А в 25-та винаги съм седнала, просторно е и има въздух. Да видимо съм здрава и би трябвало да мога да пътувам права, млада съм, но заради лекарствата и заболяването ми ми се вие свят като съм права или с гръб към движението и ми е трудно да се возя като не съм седнала.

Друг проблем в 11-а е, че винаги гледам бързо да седна, за да си заема място, и давам на кондукторката да ми валидира картата, а тя винаги ядосано казва, че трябва сама да си я маркирам на устройството. А и автобуса тръгва бързо и ако остана неседнала съм нестабилна.

Автор: К. П.
(Автор: К. П. - Dunavmost.com не носи отговорност за авторството на изпратените материали.
Материалите от секцията "Русенски репортери" се публикуват без редакционна намеса от екипа на Dunavmost.com)

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари