Горан Симеонов: В Документите „Пандора” фигурират политици, които вече са ненужни

0
Българските имена, замесени в „Документите Пандора”, не ме изненадват, коментира председателят на Асоциацията на разузнавачите
Българските имена, замесени в „Документите Пандора”, не ме изненадват, коментира председателят на Асоциацията на разузнавачите Видео: NOVA

Над 300 световни политици, държавници и милиардери са укривали богатства в офшорни компании, за да избегнат плащането на данъци

Това показа новото мащабно международно разследване на журналисти от цял свят, наречено „Пандора пейпърс” или „Документите Пандора”. Сред замесените имена се оказа, че има и българска следа.

Незаконни ни са офшорните компании и изненада ли са българските имена, замесени в разследването коментира пред  NOVA председателят на Асоциацията на разузнавачите от запаса Горан Симеонов.

По начало системата на офшорните зони е формулирана за скриване на доходи. Световният елит като цяло не се тресе в момента. Той е решил този въпрос. Най-вероятно сега световното задкулисие е извадило някакви политици, които по един или друг начин вече са ненужни”, каза той.

„Българските имена, замесени в „Документите Пандора”, не ме изненадват. Мисля, че не е толкова трудно за човек, проявил интерес да си създаде офшорна фирма. След като Николай Младенов е възнамерявал да се занимава с консултантски бизнес, би било малко обидно дори да няма такава фирма като консултант”, коментира Симеонов.

В крайна сметка важното е, че това да имаш офшорна фирма не е противозаконно. Морално укоримо е за хора, които са на обществени позиции в изпълнителната власт. За другите – след като съществува възможност и ти се занимаваш с бизнес – защо да не го направиш?”, добави той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ходих на врачка, която ми гледа бъдещето и вика:
- Гледам вила с басейн, в двора джип, а до басейна руса жена... Виждам и теб, ама от другата страна на оградата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук