Красен Кралев: Асен Василев е вторият българин, чието име изплува в скандала с офшорки на политици

0
Истината е, че “Братството на почтените” всъщност са шайка измамници, обединени от юмрука на Румен Радев, пише бившият министър от кабинета Борисов 3
Истината е, че “Братството на почтените” всъщност са шайка измамници, обединени от юмрука на Румен Радев, пише бившият министър от кабинета Борисов 3 Снимка: Цветелина Белутова / Капитал

Харвардските ментета!

Така е озаглавил Красен Кралев поста си във Фейсбук във връзка със скандала с офшорки на политици, в който бе замесено името и на Асен Василев.

Ето и позицията на бившия министър от кабинета на Борисов:

“Почтеният” Асен Василев е вторият българин, чието име изплува в скандала с офшорки на политици, наречен “Пандора пейпърс”. Действаща офшорна компания, регистрирана на Британските Вирджински острови, е 100% собственост на бившия финансов министър. Василев е настоящ лидер на новосформираната коалиция “Продължаваме промяната”, подкрепяща кандидата за президент Румен Радев.

Офшорката Акселберт Лимитед (Akselbert Ltd) e регистрирана с номер 1873705 и адрес Роуд Таун, Тортола, п. к. 4649, Кларънс Томас Билдинг.

Асен Василев притежава целия капитал от 50 000 акции. ДАНС, НАП и КПКОНПИ вече започнаха проверки на политици, собственици на офшорни компании. Дружеството към момента е в добро състояние и е действащо, като е учредено на 12 май 2015 г. Това показват документите, с които разполага редакцията на вестник “Труд”.

Време е за отговори:

Почтено ли е Асен Василев да фалира собствената си фирма, да натрупа дългове в размер на над 9 млн. паунда и да се окаже собственик на офшорка?! Напомням на драгите зрители, че неговият бизнес партньор публично го нарече измамник в ефира на БТВ.

Кой ще има куража да провери входящите и изходящите трансфери към тази офшорка. Ами ако се окаже, че те са свързани с някой политик или олигарх?

Почтено ли е, че фирмата на опасно близкия шеф на НАП Румен Спецов дължи на държавата 1,5 млн. лева заради неплатени от 5 години осигуровки? Почтено ли е да прехвърли фирмата си на рецидивист с 4 присъди и 50 дела?

Оказва се, че “почтеният” Румен Спецов ще трябва да проверява своя също толкова почтен закрилник Асен Василев, който дълго време прикриваше действията му.

Истината е, че “Братството на почтените” всъщност са шайка измамници, обединени от юмрука на Румен Радев!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ходих на врачка, която ми гледа бъдещето и вика:
- Гледам вила с басейн, в двора джип, а до басейна руса жена... Виждам и теб, ама от другата страна на оградата...

Харесай Дунавмост във Фейсбук