Голяма мъка за отличника на гимназията в Банкя

2
Какъв елементарен провинциализъм и простотия лъха от тоя организъм!
Какъв елементарен провинциализъм и простотия лъха от тоя организъм!

Какъв елементарен провинциализъм и простотия лъха от тоя организъм!

Не бих искал на днешния празничен ден да се занимавам с безумията и щуротиите на Главатаря на ГЕРБопитеците, но ме предизвика казаното от него на страницата му в мрежата, където тоя надълго и нашироко дипли празни приказки за европейската солидарност, ЕС и пр. дрън-дрън, а накрая в няколко реда отбелязва и 78-ата годишнина от победата над фашистка Германия, като страхливо подминава ролята и значението на Червената армия и СССР.

"На днешната дата отбелязваме и 76-ата годишнина от победата над нацизма. Почитаме паметта на жертвите на ужасяващата война, която даде на човечеството най-мрачните уроци. И помним предупреждението на историята – че политиците с власт могат да поведат обществата както към техния възход, така и към общочовешки трагедии. Затова днес сме длъжни да подхождаме с разум и отговорност - за да гарантираме завещания ни мир и да постигаме прогрес."

Ех, мъка! Голяма мъка за отличника на гимназията в Банкя! Какъв елементарен провинциализъм и простотия лъха от тоя организъм! Дори не е чувал за загиналите и ранените български войници в последната фаза на Втората световна война.

Любо Кольовски

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари