Глобиха Георги Мараджиев за сметище край Марица

0
Санкцията на бившия кмет на Стамболийски вече е потвърдена от Районния съд в Пловдив
Санкцията на бившия кмет на Стамболийски вече е потвърдена от Районния съд в Пловдив Снимка: Георги Мараджиев / Facebook

Санкцията на бившия кмет на Стамболийски вече е потвърдена от Районния съд в Пловдив

Регионалната инспекция по околната среда и водите глоби с 2000 лв. вече бившия кмет на Стамболийски Георги Мараджиев заради сметище до коритото на р. Марица край града.

Проверката на място е направена по сигнал във втория мандат на Мараджиев - на 2 май м. г. След пречиствателната станция на Стамболийски от лявата страна на черен полски път в посока на течението на реката инспекторите открили купища боклуци - битови и строителни отпадъци, букети с цветя, пластмасови опаковки, излезли от употреба гуми, фаянсови плочки, теракота и санитария. Част от тях били изсипани по дигата на Марица. На Мараджиев били дадени указания мястото да бъде разчистено до 16 май 2023 г., но нова проверка в деня след изтичането на срока установила, че на мястото има следи от тежкотоварна техника, част от отпадъците са разстлани и заравнени, а повечето са преместени в заливаемата тераса на реката, пише вестник 24 часа.

Така е написано наказателното постановление, обжалвано от Мараджиев с аргумента, че замърсеният имот се стопанисва от "Напоителни системи". По Закона за управление на отпадъците обаче отговорността за сметища на територията на всяка община е на кметовете, затова и Районният съд потвърждава глобата. Решението подлежи на обжалване пред административните магистрати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари