Глобиха с 3000 лева дрифтаджия в село Бъзън

4
Решението на Районен съд – Русе е окончателно
Решението на Районен съд – Русе е окончателно Снимка: Dunavmost

18-годишният нарушител остава без шофьорска книжка за година

Решението на Районен съдРусе, с което е потвърдено наказателно постановление за налагане на глоба от 3000 лв. и лишаване от правоуправление за 1 година на Д. Р. за т.нар. „дрифт“, е оставено в сила от касационната инстанция и вече е окончателно.

През нощта на 18-ти срещу 19.07.2022г. 18-годишният жалбоподател управлявал л.а. “БМВ 320Д” по улиците на с. Бъзън. Около 01:50 часа, боравейки с уредите за управление и форсирайки двигателя на автомобила, умишлено нарушил устойчивостта му на пътя, като по този начин завъртял купето многократно на пътното платно. Това му движение било записано от камери, находящи се пред сградата на Кметството. Полицейски служител прегледал записите, призовал младежа в Районното управление и там му съставил акт, а впоследствие било издадено и наказателно постановление.

От всички доказателства по делото Районен съдРусе е счел нарушението за безспорно установено. От субективна страна същото е било извършено умишлено, тъй като Д. Р. е бил правоспособен водач и като такъв е знаел за принципната забрана да не ползва пътищата, отворени за обществено ползване за други цели, освен в съответствие с тяхното предназначение за превоз на хора и товари. И според касационната инстанция действията на жалбоподателя са представлявали специфична техника на шофиране, чиято цел и резултат е именно умишленото извеждане на автомобила извън контрол и то пред възприятията на събрали се младежи и безспорно цели демонстрация на умения, но не типични за обикновеното използване на автомобила при движението му.

Решението на Районен съдРусе вече е в законна сила.

*Закон за движение по пътищата Чл. 175а. (1): Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок 12 месеца и глоба 3000 лв. водач, който организира или участва в нерегламентирани състезания по пътищата, отворени за обществено ползване, или ги ползва за други цели, освен в съответствие с тяхното предназначение за превоз на хора и товари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    Бъзънски
    Измета на Бъзън Д.Р
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари