3000 лева глоба за "дрифт" в Русе

4
Шофьорът остава без книжка за една година
Шофьорът остава без книжка за една година

Шофьорът остава без книжка за една година

Решението на Районен съдРусе, с което е потвърдено наказателно постановление за налагане на глоба от 3000 лв. и лишаване от правоуправление за 1 година на К. П. за т.нар. „дрифт“, е оставено в сила от касационната инстанция и вече е окончателно.

На 21.02.2022 година около 22:15 часа, 23-годишният жалбоподател излизал от бензиностанция „Бенита“ в град Русе, управлявайки автомобил “Фолксваген Поло”. На суха пътна настилка при предприетата маневра десен завой форсирал двигателя, като умишлено нарушил устойчивостта на автомобила, който поднесъл вляво и вдясно около 20 метра. Служители на Второ районно станали свидетели на тези действия и спрели младия мъж за проверка. Съставили му акт, който той подписал без възражения. Такива не постъпили и в законоустановения тридневен срок, след което било издадено наказателно постановление.

К. П. твърдял, че не е извършил описаното нарушение и поискал Районният съд да отмени постановлението. Съдебният състав разпитал двамата полицейски служители, както и приятел на жалбоподателя, който се е возел на предната седалка до него. От показанията им безспорно се е установило мястото, времето и начина на извършване на нарушението. И касационната инстанция също не е приела довода на К. П., че описаното движение на автомобила се дължало на рязко задействане на спирачната система с цел да овладее автомобила, защото е житейски нелогично, а и противоречащо на правилата за избор на съобразена скорост при суха пътна настилка и при излизане от района на бензиностанцията да се форсира двигател до степен на последващо криволичещо движение. Касае се до специфична техника на шофиране, чиято цел и резултат е именно умишленото извеждане на автомобила извън контрол, за което свое поведение К. П. правилно е бил санкциониран.

Решението на Районен съдРусе вече е в законна сила.

Закон за движение по пътищата Чл. 175а. (1): Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок 12 месеца и глоба 3000 лв. водач, който организира или участва в нерегламентирани състезания по пътищата, отворени за обществено ползване, или ги ползва за други цели, освен в съответствие с тяхното предназначение за превоз на хора и товари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Анонимен
    Аз като казвам че в Русе има само чикиджии дрифтаджии и никой не вярва
  • 3
    4
    Кат
    Не съм подстрекател ама не можеш пак.
  • 0
    3
    агсгасгас
    кой ш кара колата , тая кола изобщо не е моя кви три иляди леа то ръждата не струа толкоа ,даскалееееееееееееееееееей
  • 0
    2
    daskal
    До 1 - Ето защо е още по- приятно
  • 7
    1
    сфгсффааф
    те колите им толкос не струат
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари