Гласуват на второ четене промените в Конституцията

0
Това е единствената точка на депутатите в дневния им ред
Това е единствената точка на депутатите в дневния им ред Снимка: Народно събрание / архив

Това е единствената точка на депутатите в дневния им ред

Единствена точка в дневния ред на депутатите днес е гласуването на конституционните промени. Заседанието се очаква да започне в 10:00 часа.

Предварителните заявки показват, че и днешното заседание няма да премине гладко, информира bTV.

Промените са предложени от управляващото мнозинство ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

Те разполагат с необходимото мнозинство, за да приемат промените. Но от опозицията обявиха, че не са съгласни. Миналата седмица партия "Има такъв народ" обяви, че ще блокирт приемането на конституционните промени с аргумент, че те се използват цитирам "в интерес от управляващата сглобка". От БСП казаха ,че ще бъдат в залата, но ще дадат отрицателен вот. От "Възраждане" също няма да подкрепят промените.

Основните промени са свързани със съдебната реформа, както и ограничаване на правомощията на президента при съставянето на служебно правителство и отпадането на изискването министрите и депутатите да са само български граждани.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари