ГЕРБ е на крачка от морално-политическа катастрофа

3
Бойко Борисов този път няма да успее да овладее процеса
Бойко Борисов този път няма да успее да овладее процеса

Бойко Борисов този път няма да успее да овладее процеса

"Виждаме един необичаен с размера и с ентусиазма си митинг, непартиен, надпартиен. Протестите са достатъчно авторитетна институция... Всяко бавене на оставката намалява потенциала на ГЕРБ за пълноценно участие в избори“.

Това коментира пред БНР Валентин Вацев, преподавател по европеистика и геополитика. По думите му гневът и моралното възмущение на хората обединяват и левите, и десните.

„Затова са особени протестите, те са по-скоро морални, отколкото политически. Това е първата морално-политическа експлозия в новата история на страната ни. Моралът повече не трябва да разрешава на търпят това статукво“.

В предаването „Хоризонт за вас“ Вацев подчерта, че предвид объркването в ГЕРБ, оставка на правителството може да се очаква:

„Но Борисов ще се върне от Европа и в 45-минутна пресконференция ще сподели, че колегите и приятелите му в Европа са му казали, че отказ от власт в тази обстановка би бил безотговорен... ГЕРБ е на крачка от морално-политическа катастрофа... Ако подадат оставка, това ще е удар върху структурата на ГЕРБ. ГЕРБ в момента е държавата, отказ означава срутване. С право се безпокоят... Ситуацията е необратима“.

Според Валентин Вацев нито една от основните партии няма готовност за влизане в предизборна кампания.

„Оставката на Иван Гешев не е важна. Той ще смени рязко политическото си поведение. Ще спре да използва политическия си речник, когато ГЕРБ загубят властта“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари