29-и ден: Новите цели са съдебните палати

1
Протестите няма да приключат, даже и Бойко Борисов да се оттегли
Протестите няма да приключат, даже и Бойко Борисов да се оттегли Снимка: БГНЕС

Гражданските протести и блокадите на ключови кръстовища няма да приключат, даже и премиерът Бойко Борисов да се оттегли

Обществената енергия ще се насочи към съдебните палати в страната с цел оставка да подаде и главният прокурор Иван Гешев. Необходима е цялостна промяна на системата с цел да се изчисти от „гешевщината“. Това обяви в интервю за bTV един от водачите на уличното недоволство – адв. Николай Хаджигенов.

„Ръката, която държи бухалката "Гешев", е в Министерския съвет и затова ние ще свалим цялото правителство (...) Идеята, че ГЕРБ ще продължи да управлява, а Бойко ще цъка есемеси от Банкя е неприемлива за протеста. След това ще преместим протеста, ако трябва, вътре в Съдебната палата. Ако не ни допуснат вътре, ще стоим отвън и ще чакам да видя как ще влезе Гешев. Ако трябва, на всички съдебни палати ще затворим входовете – Гешев ще трябва да се премести в някоя джипка“, заяви Хаджигенов.

"Целите на протеста вървят по следния начин: нов кабинет, оставка на Гешев, ново Народно събрание и промени в Конституцията - за да избегнем гешевщината изобщо. Протестът подава сигнал към политиците, дори и към тези извън парламента, че това трябва да спре, че трябва да се направят промени. Иначе ще сменим единия диктатор с друг, това не е идеята“, обясни адв. Хаджигенов.

Кога той и съмишлениците му ще освободят блокираните кръстовища? „Никога! Докато не падне правителството, ние ще стоим на кръстовищата – не само стоим, но и завладяваме нови. Ще се затворят в Пловдив 4 големи кръстовища, в Русе в момента има блокада на основно кръстовище, вероятно ще се издигнат барикади (...) Всеки трябва да плати жената на свободата – разбирам, че искаме с 2 клика на мишката да го направим, не става – опитахме го. Започваме да пречим ефективно!“.

Идеята за затваряне на Съдебните палати бе реализирана още днес, но от членове и симпатизанти на партия "Възраждане" на варненския общински съветник Костадин Костадинов, които окупираха за няколко часа четвъртия етаж на Съдебната палата в София, където е кабинета на главния прокурор Иван Гешев.

В същото време стана ясно, че утре протестиращи организират техно парти. Иновативният начин на протест е с инициатор гражданско сдружение "Мрежа за инициативи и решения" и ще се проведе пред партийния дом (триъгълника на властта, пл. Независимост) от 18 до 23 часа. В първото по рода си в България "Техно парти срещу властта" участие ще вземат известни български диджеи, а стиловете ще варират между хаус, тек хаус и техно, съобщават организаторите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари