Георги Вълев от Килърите спипан с четири телефона в килията

0
За наказание за Коледа осъденият ще разчита на постните гозби в стола на затвора
За наказание за Коледа осъденият ще разчита на постните гозби в стола на затвора Снимка: Булфото / Архив

Търновският бизнесмен Георги Вълев, който бе осъден на доживотен затвор заедно с Петър Стоянов - Сумиста и Васил Костов-Кеца от бандата на Килърите, е бил наказан от управата на ловешкия затвор.

Тя го лишила от правото да получава хранителни пратки от близки хора в продължение на 3 месеца заради неразрешени вещи в затвора. Така за Коледа осъденият ще разчита на постните гозби в стола на затвора, пише 168 часа.

Само за 4 месеца в килии на Вълев са открити 4 джиесема, потвърдиха от Министерството на правосъдието. Първият път бизнесменът бил в спално помещение с още двама. Надзирателите намерили 2 телефона в общите части. Имало подозрения, че Вълев ги ползва за връзки с външния свят, но не се установило категорично на кой от затворниците са и не последвали наказания.

Бизнесменът бил преместен в самостоятелна килия. Не след дълго там били открити още 2 джиесема. Този път Вълев получил петото по степен дисциплинарно наказание от общо 8, предвидени в закона. Най-лекото е предупреждение, а най-тежкото - изолиране в наказателна килия.

Вълев бе осъден окончателно от ВКС на 1 декември м.г. като поръчител на 2 убийства и побои, а също - за лихварство. Той е третият от групата на “Килърите”, хванат със забранени вещи в затвора.

По-рано телефон бе намерен и в бельото на Янко Попов-Туцо, който е осъден по делото на 10 г. затвор.

През октомври пък Петър Стоянов - Сумиста бе преместен в затвора в Белене заради 7-метров маркуч, открит в помещение, ползвано от него в софийския затвор. Сумиста твърдял, че с маркуча “поддържа спортна форма”, но полицаи заподозряха, че е подготвял бягство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари